ΟΡΟΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ
30 Μαρ 2015

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ AYTOKINHTOY

Κρατήσεις: Όλες οι κρατήσεις γίνονται με κατηγορία και όχι συγκεκριμένο μοντέλο. Σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας επιβεβαιωμένης κράτησης η Active  διατηρεί το δικαίωμα να παρέχει στο πελάτη αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας χωρίς επιβάρυνση του πελάτη.

Ηλικία οδηγού: Ελάχιστο όριο ηλικίας 21 χρονών για τις κατηγορίες Α, Α1, Β, C, D, D1 και 23 χρονών για τις κατηγορίες SUV, 4X4 & Ε.  Η μέγιστη ηλικία είναι 75 χρονών.

Άδεια οδήγησης: Ο οδηγός  θα πρέπει να έχει ευρωπαϊκή ή διεθνή άδεια οδήγησης και να  είναι σε ισχύ τουλάχιστον 1 χρόνο πριν την ημερομηνία ενοικίασης.

Εγγύηση – τρόποι πληρωμής: Ο ενοικιαστής απαιτείται να προσκομίσει πιστωτική κάρτα για εγγύηση της ενοικίασης ακόμα και αν η πληρωμή γίνει με μετρητά. Η Active δέχεται πιστωτικές κάρτες VISA, Mastercard or Maestro ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Διάρκεια ενοικίασης: Ελάχιστη διάρκεια ενοικίασης μια ημέρα (24ώρες). Καθυστέρηση πλέον των 2 ωρών χρεώνεται επιπλέον ημέρα ενοικίασης.

Ασφάλεια: Τα οχήματα είναι ασφαλισμένα με ασφάλεια αστικής ευθύνης υπέρ  τρίτων και για υλικές ζημιές υπέρ  τρίτων, εξαιρουμένων του οδηγού και επιβατών σε περίπτωση ζημίας με υπαιτιότητα του οδηγού.

Η Active προσφέρει πρόσθετες επιλογές μεικτής ασφάλισης, με επιπλέον ημερήσιο κόστος το οποίο περιορίζει την ευθύνη του ενοικιαστή σε περίπτωση ζημιάς του μισθωμένου οχήματος. Αυτές είναι:

CDW: Απαλλαγή καταβολής προκληθείσης ζημιάς: Ο ενοικιαστής απαλλάσσεται πλήρως της ευθύνης για οποιανδήποτε ζημιά του αυτοκινήτου:

 • άνω των 750€ + ΦΠΑ εφόσον αποδεχτεί και υπογράψει τους σχετικούς όρους του συμβολαίου της εταιρείας και καταβάλει το ποσό των 3€ για κάθε ημέρα ενοικίασης για τις κατηγορίεςA,A1,B,C,D,D1.
 • άνω των 950€ +ΦΠΑ εφόσον αποδεχτεί και υπογράψει τους σχετικούς όρους του συμβολαίου της εταιρείας και καταβάλει το ποσό των 3€ για κάθε ημέρα ενοικίασης για τις κατηγορίες SUV, 4X4, E.

SCDW: Απαλλαγή καταβολής προκληθείσης ζημιάς:

Ο ενοικιαστής απαλλάσσεται πλήρως της ευθύνης για οποιανδήποτε ζημιά του αυτοκινήτου:

 • άνω των 120€ + ΦΠΑ εφόσον αποδεχτεί και υπογράψει τους σχετικούς όρους του συμβολαίου της εταιρείας και καταβάλει το ποσό των 8€ επιπλέον του CDW, για κάθε ημέρα ενοικίασης για τις κατηγορίεςA,A1,B,C,D,D1.
 • άνω των 220€ + ΦΠΑ εφόσον αποδεχτεί και υπογράψει τους σχετικούς όρους του συμβολαίου της εταιρείας και καταβάλει το ποσό των 10€ επιπλέον του CDW, για κάθε ημέρα ενοικίασης για τις κατηγορίες SUV, 4X4, E.

FDW: Πλήρης απαλλαγή καταβολής προκληθείσης ζημιάς:

Ο ενοικιαστής απαλλάσσεται πλήρως της ευθύνης για οποιανδήποτε ζημιά του αυτοκινήτου με μηδενική συμμετοχή :

• επιπλέον χρέωση 15€ για κάθε ημέρα ενοικίασης για τις κατηγορίες A,A1,B,C,D,D1.
• επιπλέον χρέωση 20€ για κάθε ημέρα ενοικίασης για τις κατηγορίες SUV, 4X4, E.

 

Στις ασφάλειες CDW & SCDW δεν περιλαμβάνονται:

 • Ζημιές στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου,
 • Ζημιές στα λάστιχα και τις ζάντες,
 • Ζημιές στους καθρέπτες και στα κρύσταλλα του αυτοκινήτου.
 • Οδική βοήθεια.

Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΖΗΜΙΕΣ

Όταν ο οδηγός προκαλεί ένα ατύχημα υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών ή αλκοόλ.

Αν ο οδηγός του οχήματος δεν είναι εξουσιοδοτημένος ως οδηγός στο συμβόλαιο ενοικίασης

Εάν το αυτοκίνητο είναι παράνομα σταθμευμένο.

Ζημιά στο όχημα ή σε τρίτους, κατά την οδήγηση σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους.

Εάν ο ενοικιαστής δεν λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης για την ασφαλή στάθμευση και κλείδωμα του αυτοκινήτου.

Απώλεια ή ζημιά προσωπικών αντικειμένων.

Ζημιές η φθορές η λεκέδες  στο εσωτερικό του αυτοκινήτου χρεώνονται ανάλογα με την ζημία.

 

Καύσιμα: Το κόστος καυσίμων επιβαρύνει αποκλειστικά τον μισθωτή. Ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει τo αυτοκίνητο  με την ποσότητα καυσίμου που το παρέλαβε. Σε διαφορετική περίπτωση οι χρεώσεις είναι οι εξής:

 • Αυτοκίνητα κατηγορίας A, A1, B, C, 20€ το ¼ του ρεζερβουάρ.
 • Αυτοκίνητα κατηγορίας D, D1, SUV, 4X4, 25€ το ¼ του ρεζερβουάρ

Πολιτική ακυρώσεων:

 • Για ακυρώσεις 14 ημέρες πριν την άφιξη του πελάτη δεν υπάρχει χρέωση.
 • Για ακυρώσεις 7 ημέρες πριν την άφιξη του πελάτη υπάρχει χρέωση 2 ημέρες.
 • Για ακυρώσεις τελευταίας στιγμής ή μη εμφάνιση του πελάτη χρέωση όλο το ποσό.

Σύστημα πλοήγησης(GPS):Η χρέωση για το GPS  είναι 7€/ημέρα Κατόπιν ζήτησης και διαθεσιμότητας με μέγιστη χρέωση τα 49€/ενοικίαση.

Παιδικό κάθισμα: Η χρέωση για παιδικό κάθισμα ορίζεται στα 2€/ημέρα με μέγιστη χρέωση τα 30€/ενοικίαση. Παρέχεται βάσει διαθεσιμότητας.

Κλήσεις – Πρόστιμα: Πρόστιμα και διοικητικές κυρώσεις που προκύπτουν από παραβίαση του ΚΟΚ κατά την περίοδο της ενοικίασης είναι αποκλειστικά ευθύνη του ενοικιαστή.

Φόροι: Όλες οι τιμές και χρεώσεις που αναγράφονται  επιβαρύνονται με 24% Φ.Π.Α και δημοτικός φόρος 0.5% επί της τιμής της ενοικίασης.

Οι όροι και οι τιμές μπορούν να τροποποιηθούν χωρίς προειδοποίηση.

Γενικοί Όροι Ενοικίασης Μοτοσυκλέτας

Ηλικία οδηγού: Ελάχιστο όριο ηλικίας τα 21 χρόνια και 75 μέγιστο.

Άδεια οδήγησης: Ο οδηγός θα πρέπει να έχει Ευρωπαϊκή ή διεθνή άδεια οδήγησης για την αντίστοιχη κατηγορία μοτοσυκλέτας, να είναι σε ισχύ και να έχει εκδοθεί στη χώρα διαμονής του μισθωτή τουλάχιστον ένα χρόνο πριν από την ημερομηνία ενοικίασης.

Κράνος: Προσφέρεται δωρεάν κράνος στον μισθωτή.

Ασφάλειες: Όλες οι τιμές μίσθωσης περιλαμβάνουν απλή ασφάλεια αστικής ευθύνης. Ο μισθωτής ευθύνεται για οποιαδήποτε ζημιά ή κλοπή (μερική ή ολική) προκληθεί στη μισθωμένη μοτοσυκλέτα μέχρι του ποσού της εμπορικής της αξίας κατά το χρόνο του ατυχήματος/κλοπής. Ο μισθωτής καταβάλει το ποσό που αναλογεί στη ζημιά της μοτοσυκλέτας της Active, ανεξαρτήτως υπαιτιότητας και του επιστρέφεται το καταβληθέν ποσό όταν κι εφ’ όσον η Active αποζημιωθεί.

Ασφάλεια με απαλλαγή (CDW) :Πληρώνοντας ένα επιπλέον ποσό 7€ ανά ημέρα ο μισθωτής έχει τη δυνατότητα να αποφύγει την αποζημίωση ποσού μέχρι 250€ που μπορεί να προκληθεί στη μοτοσυκλέτα με δική του ευθύνη. Εξαιρούνται οι ζημίες που προκλήθηκαν στο κάτω μέρος της μοτοσυκλέτας , στα ελαστικά ,στις ζάντες και στην εξάτμιση

Τα ποσά που αφορούν τη ζημιά ή την απώλεια της μοτοσυκλέτας καταβάλλονται άμεσα από τον μισθωτή ακόμα και εάν αυτός καλύπτεται ασφαλιστικά και από τη χρεωστική/πιστωτική του κάρτα. Σε αυτήν την περίπτωση, ο μισθωτής υποχρεούται να καταβάλει στην Active ολόκληρο το κόστος επισκευής ή αντικατάστασης της μοτοσυκλέτας.

Παραδόσεις – Παραλαβές: Γίνονται μόνο στο σταθμό μας και εντός των ωρών λειτουργίας του. Εκτός των ωρών λειτουργίας και ημέρες αργιών, η παράδοση και η παραλαβή είναι εφικτή μόνο κατόπιν συνεννόησης και με επιπλέον χρέωση που επιβαρύνεται ο μισθωτής.

Καύσιμα: Το κόστος καυσίμων επιβαρύνει αποκλειστικά τον μισθωτή. Ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει τη μοτοσυκλέτα με το περιεχόμενο του ρεζερβουάρ να είναι όπως όταν το παρέλαβε.

Σύστημα πλοήγησης( GPS ):Η χρέωση για το GPS είναι 7€ ανά ημέρα με μέγιστη χρέωση 70€ ανά μήνα ενοικίασης. Παρέχεται βάσει διαθεσιμότητας και ζήτησης.

Φόροι: Όλες οι τιμές υπόκεινται σε ΦΠΑ, όπως αυτός καθορίζεται από το κράτος.
Ο μισθωτής δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει το όχημα για αγώνες ταχύτητας, σούζες ή βόλτες στην άμμο.
Ο μισθωτής πρέπει να κλειδώνει το όχημα κάθε φορά που αυτό μένει ανεπιτήρητο
Το όχημα επιτρέπεται να οδηγείται μόνο από τον οδηγό και από τα άτομα που αναφέρονται στο παρόν συμφωνητικό μίσθωσης.
Ο μισθωτής δεν επιτρέπεται να μεταφέρει το όχημα εκτός της περιοχής.
Ο μισθωτής υποχρεούται να επιστρέψει το όχημα στην εκμισθώτρια εταιρία στην ίδια καλή κατάσταση που το παρέλαβε.
Σε περίπτωση μηχανικής βλάβης ο μισθωτής θα πρέπει να ενημερώσει αμέσως την εκμισθώτρια εταιρία.
Σε περίπτωση ατυχήματος, ο μισθωτής υποχρεούται εντός 24 ωρών να δηλώσει το συμβάν, διαφορετικά καθίσταται αμέσως αποκλειστικός υπεύθυνος για κάθε ζημιά που έχει προκληθεί.

Σε ειδικές περιπτώσεις, η Active διατηρεί το δικαίωμα να αντικαταστήσει οποιονδήποτε τύπο μοτοσυκλέτας με άλλον της ίδιας κατηγορίας (ή ανώτερης).

Οι όροι και οι τιμές μπορούν να τροποποιηθούν χωρίς προειδοποίηση.